Peter Boer (1968) werkt vanuit Amsterdam en studeerde van 1988-1992 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Met zijn afstudeerserie over het dagelijks leven in een verscheurde stad, Belfast in Noord-Ierland maakte hij voor het eerst kennis met werken over de grens.

Na zijn stageperiode bij Het Parool in 1990 en het Utrechts Nieuwsblad in 1991 won hij als beginnend fotograaf in 1993 de hoogste onderscheiding voor de beste journalistieke foto, de Zilveren Camera met de begrafenis van een vuilnisman in Noord-Ierland ten tijde van oplaaiend geweld. Als Parool, GPD, Revue en FemdeWeek fotograaf werkte hij in opdracht en publiceerde gedurende 10 jaar dagelijks portretten en nieuwsfoto’s. Tevens maakte hij in de jaren 1999-2005 diverse reisreportages in Bosnië, India en Afghanistan.

Geleidelijk ontwikkelde Boer interesse in economische en financiële ontwikkelingen

In 2005 startte hij als freelance fotograaf voor het Financieele Dagblad. Hij bracht bijna dagelijks de hoofdrolspelers van financiële toppen en dalen in beeld. Hij verzorgde eigen beeldreportages-series. De foto van Scheringa en Zalm uit 2008 werd door Elsevier weekblad opgenomen in de iconische top 100 foto’s van de afgelopen eeuw.

Vanaf medio 2020 is hij werkzaam als freelance fotograaf voor nieuwsagentschap Bloomberg.

Sinds 2020 maakt Boer beeldserie’s in eigen beheer die verschenen in oa de Volkskrant. Hij werkt ook samen met journalisten, schrijvers, communicatiebureau’s voor de beeldverzorging van hun projecten ( ‘de Prooi’ en ‘het grote Gevecht’ van Jeroen Smit, en een Belgische Karmelieten uitgave van Jan-Willem Wits)

Tevens produceert hij corporate beeld voor diverse instellingen en bedrijven ( DNB, ABP, Rechtspraak, IDG) waarvoor hij zijn expertise in de zakelijke wereld combineert met zijn journalistieke ervaring.

UnknownPeter Boer is aangesloten bij fotoagentschap de Beeldunie.

http://www.debeeldunie.nl/contributor/176/peter-boer.html


Contact

adres: Fritz Dietrich Kahlenbergstraat 85, 1087LL Amsterdam

telefoon: 06-26468709.

e-mail: info@peterboer.com